Ontdek De Methode van Bono voor Effectieve Teambuilding

Waarom onze Workshop Teambuilding Schapendrijven de juiste keuze is?

De zes hoeden

Wat zijn de Zes Denkhoeden? De Zes Denkhoeden zijn een denktechniek die uw team in staat stelt om een vraagstelling of probleem vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Mensen hebben vaak de neiging om problemen vanuit vaste denkpatronen te benaderen, wat kan leiden tot tunnelvisie en het missen van waardevolle inzichten.

Teambuilding in de buitenlucht

Laat uw team samenwerken in de frisse lucht en de natuurlijke omgeving van onze schapenboerderij. Het bevordert een positieve sfeer en een gevoel van samenhorigheid.

Leidingvaardigheden:

Schapendrijven vereist leiderschap en duidelijke communicatie. Het biedt uw team de kans om deze vaardigheden te ontwikkelen en te versterken.

Met de zes denkhoeden kunnen we deze valkuilen vermijden en ons denkproces verrijken!

Blauwe hoed

Dit is de denkhoed van het proces. Het gaat over het beheren van het denkproces zelf. Hier worden vragen gesteld zoals "Wat is ons doel?", "Welke stappen moeten we nemen?" en "Welke informatie missen we?"

Witte hoed

Deze hoed gaat over feitelijke informatie en objectiviteit. Hierbij draait het om puur de feiten, cijfers en informatie. Het stelt vragen als "Wat weten we?" en "Wat moeten we weten?"

Rode hoed

De rode hoed vertegenwoordigt emoties, intuïtie en gevoelens. Bij het dragen van deze hoed kunnen mensen vrijelijk hun emoties uiten zonder de noodzaak van rechtvaardiging. Het draait om het begrijpen van gevoelens en emoties in een situatie.

Zwarte hoed

Dit is de hoed van kritisch denken en voorzichtigheid. Het benadrukt het identificeren van risico's, problemen en valkuilen. Hier worden vragen gesteld zoals "Wat kan er misgaan?" en "Waar moeten we voorzichtig mee zijn?"

Gele hoed

De gele hoed staat voor optimisme en positiviteit.
Hierbij wordt gefocust op voordelen, kansen en positieve aspecten. Het stelt vragen als "Wat zijn de voordelen?" en "Waar liggen de kansen?"

Groene hoed

De groene hoed is gericht op creatief denken en nieuwe ideeën.
Hier worden alternatieve oplossingen, mogelijkheden en innovaties verkend. Het draait om het genereren van nieuwe ideeën en benaderingen

Investeer in jouw team met onze Teambuilding workshop schapendrijven op onze charmante schapenboerderij in Assen. Verbeter de samenwerking en versterk de banden binnen jouw team op een unieke onvergetelijke manier!

Neem contact op

Caroline Visser

Bedenker en directeur

Scroll to Top